Evinos Garden, Trikorfo Nafapaktias

Προορισμοί

 

trikorfo

Το Τρίκορφο αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και έχει υψόμετρο 140μ. Βρίσκεται μεταξύ Ναυπάκτου και Μεσολογγίου και συγκεκριμένα απέχει 25 χιλιόμετρα από Ναύπακτο, 15 χιλιόμετρα από Αντίρριο, 20 χιλιόμετρα από Μεσολόγγι και 4,5 χιλιόμετρα από την Εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννινων (κόμβος Χάνια Γαυρολίμνης). Το χωριό είναι ένα πολύ ζωντανό χωριό, διαθέτει πολύ πράσινο και φημίζεται για τις ψησταριές του και το καλό φαγητό.

Σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό μας θα βρείτε τους παρακάτω προορισμούς:

 • evinosΟ ποταμός Εύηνος είναι ένας μεγάλος και όμορφος ποταμός που περνάει δίπλα απ το χωριό μας. Εδώ μπορείτε να κάνετε rafting, περίπατο και ιππασία. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ηρακλής όταν παντρεύτηκε τη Διηάνειρα, την κόρη του Οινέα (Αρχαία Καλυδώνα) επιστρέφοντας, θέλησε να περάσει τον ποταμό Εύηνο που ήταν πλημμυρισμένος και ορμητικός. Ο κένταυρος Νέσσος προθυμοποιήθηκε να περάσει την γυναίκα του Ηρακλή στην απέναντι όχθη. Αλλά επειδή η Διηάνειρα ήταν πανέμορφη, ο Νέσσος ήθελε να την αρπάξει. Τότε ο Ηρακλής , με το βέλος που ήταν ποτισμένο με το δηλητήριο της Λερναίας Ύδρας, τον σκότωσε και πέταξε πάνω του ένα βουνό(Τάφεστος ή Κλόκοβα ή Παλιοβούνα) και παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα ο μύθος λέει ότι όταν κανείς περνά από αυτό το σημείο, μπορεί να μυρίσει τις αναθυμιάσεις του Νέσσου(Βέβαια οι οσμές και οι αναθυμιάσεις έχουν την λογική τους εξήγηση, η Κλόκοβα είναι ηφαιστειογενής, σε πολλά σημεία έχει βαθειές ρωγμές, από τις οποίες αναδίδονται αναθυμιάσεις και κοντά στην παραλία έχουν οσμή θείου).
 • Ο βυζαντινός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου της Παναξιώτισσας βρίσκεται σε ειδυλλιακό τοπίο ανάμεσα σε ελιές και πεύκα, κι απέχει μόλις 3 χλμ από τον Κήπο του Ευήνου. Η χρονολόγηση του μνημείου τοποθετείται από τους περισσότερους ερευνητές στο β’ μισό του 10ου αιώνα μ.Χ. Αποτελεί μνημείο βυζαντινής αρχιτεκτονικής και προστατεύεται από την UNESCO. Λόγω της ιστορικότητας, του τοπίου και για θρησκευτικούς λόγους, στην Παναξιώτισσα γίνονται πολλοί γάμοι από ζευγάρια που προέρχονται απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας.

 • varasova1Η Βαράσοβα βρίσκεται ανατολικά του Εύηνου ποταμού και δυτικά του Αντιρρίου και της Παλιοβούνας. Είναι ένας τεράστιος όγκος ασβεστολιθικών πετρωμάτων και το ύψος του είναι 917 μέτρα. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Χάλκεια. Η Βαράσοβα είναι δημοφιλής προορισμός για αναρρίχηση, περιήγηση και ορειβασία.

 • katovasilikiΗ Κάτω Βασιλική είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας με 261 μόνιμους κατοίκους. Ανήκει στο Δήμο Ναυπάκτου και είναι τουριστικό θέρετρο. Η Κάτω Βασιλική βρίσκεται στη βορινή ακτή του Πατραϊκού κόλπου κάτω από τον ορεινό όγκο του ιερού όρους της Αιτωλίας, της Βαράσοβας. Εδώ μπορείτε να απολάυσετε τη θάλασσα είτε στην παραλία του χωριού είτε στην υπέροχη παραλία Λιμνοπούλα. Επίσης η Κάτω Βασιλική έχει πολλές παραδοσιακές ψαροταβέρνες και ψησταριές.
 • kryoneriΤο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας, είναι παραλιακός οικισμός του χωριού Γαλατά κοντά στις εκβολές του ποταμού Εύηνου και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στο νομό.
 • kalidona

  Η αρχαία Καλυδώνα βρίσκεται πεντακόσια περίπου μέτρα από τα τελευταία σπίτια του Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας. Η ζωή της αρχίζει από τους προϊστορικούς χρόνους και φθάνει μέχρι τους ύστερους Ελληνικούς χρόνους. Από τον Όμηρο, μάλιστα αναφέρεται με την ονομασία «πετρήεσσα». Σήμερα στο χώρα σώζονται: τμήματα του τειχικού περιβόλου, δίκλιτη στοά καθώς και η ιερά οδός που οδηγεί στο λατρευτικό τέμενος των ναών της Λαφρίας Αρτέμιδας και του Απόλλωνα. Επίσης ανατολικά της ιεράς οδού αποκαλύφθηκε ωραίος θολωτός τάφος. Η λίθινη θύρα αυτού του τάφου και οι προτομές του Ηρώου εκθέτονται σήμερα στο Μουσείο Αγρινίου. Το 1965 αποκαλύφθηκε το βουλευτήριο, που μοιάζει με εκείνο της αρχαίας μικρασιατικής Πριήνης.

 • nafpaktowΗ Ναύπακτος είναι παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας στον Κορινθιακό κόλπο, πρωτεύουσα της πρώην επαρχίας Ναυπακτίας. Χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του ποταμού Μόρνου αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινά από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.
 • mesologgi2Το Μεσολόγγι (επισήμως, Ιερή πόλη Μεσολογγίου) είναι πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και βρίσκεται στο Νότιο τμήμα του Νομού, μεταξύ των ποταμών Αχελώου και Ευήνου. Αποτελεί ιστορικό Δήμο, καθώς στην πόλη έλαβαν χώρα μερικές απ’ τις πιο δραματικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι δύο Πολιορκίες και η Έξοδος του Μεσολογγίου.

  Το Μεσολόγγι είναι γνωστό επίσης για τα αλιευτικά του προϊόντα, ιδιαίτερα το αυγοτάραχο, αφού η παρακείμενη λιμνοθάλασσα είναι ιδανικό μέρος για ιχθυοκαλλιέργειες. Η λιμνοθάλασσα με τις γραφικές «πελάδες» της, τα μικρά ξύλινα σπιτάκια πάνω σε πασσάλους μέσα στο νερό, προστατεύεται από την γνωστή συνθήκη RAMSAR και αποτελεί περιβαλλοντικό πάρκο και οικοσύστημα.